餐廳: 大家食
資訊:

(非會員)
2007-10-17 31 瀏覽
好耐前吃過,今日經過間舖裝修過.廚房由門口搬去舖後面.換左藍白色牆紙,天花又有一大排光管,門口一部大LCD TV睇落去夠光猛,乾淨企理好多,當堂唔同曬,以前舊舖睇落去又暗又舊一於入去吃返餐.叫左擔擔削搖麵$14腐乳通菜$4凍寧茶$4唔知係咪錯覺,碗麵好似比裝修前細碗左少少,驚唔夠吃,所以上麵時叫多碟菜見佢有得加麻辣,就要中辣啦,不過真係失望,完全唔係麻辣,只係落D辣椒油噤大把,而且中辣一D都唔辣,我唸果度特辣都唔夠潭仔小辣一半噤辣..湯底略嫌唔多夠濃但$14 整體做到噤都算唔錯腐乳通菜$4扺吃,算大碟不過好似太多水如果可以落多少少辣椒,蒜容就VERY GOOD建議兩個人去吃既話,叫一碟都夠凍寧茶$4,以前無凍飲,得罐裝氣水(所以以前唔多去呢度吃野)都係對面潭仔既好飲D,人地仲要係跟餐+$3總評:雖然加左價,一個麵最平都$14,唔再有$10碗面但換黎乾淨企理既環境,都算係噤啦依家好難話裝修唔加價..但一下加到最平都$14好似有點兒.....如果全部麵加少1$,噤就一定可以接受.凍寧茶+$4都係...以噤既水準,+$3就差唔多噤多樣,都係油菜$4最扺食呢間舖有一樣野好,就係多卡位,又少人,
好耐前吃過,今日經過

間舖裝修過.
廚房由門口搬去舖後面.
換左藍白色牆紙,天花又有一大排光管,門口一部大LCD TV
睇落去夠光猛,乾淨企理好多,
當堂唔同曬,以前舊舖睇落去又暗又舊
一於入去吃返餐.

叫左
擔擔削搖麵$14
腐乳通菜$4
凍寧茶$4

見佢有得加麻辣,就要中辣啦,不過真係失望,完全唔係麻辣,
只係落D辣椒油噤大把,而且中辣一D都唔辣,我唸果度特辣
都唔夠潭仔小辣一半噤辣..
湯底略嫌唔多夠濃
但$14 整體做到噤都算唔錯

腐乳通菜$4扺吃,算大碟
不過好似太多水
如果可以落多少少辣椒,蒜容就VERY GOOD
建議兩個人去吃既話,叫一碟都夠

凍寧茶$4,
以前無凍飲,得罐裝氣水(所以以前唔多去呢度吃野)
都係對面潭仔既好飲D,人地仲要係跟餐+$3

總評:
雖然加左價,一個麵最平都$14,唔再有$10碗面
但換黎乾淨企理既環境,都算係噤啦
依家好難話裝修唔加價..
但一下加到最平都$14好似有點兒.....
如果全部麵加少1$,噤就一定可以接受.

凍寧茶+$4都係...
以噤既水準,+$3就差唔多

噤多樣,都係油菜$4最扺食

呢間舖有一樣野好,就係多卡位,又少人,
晚飯時間都唔洗等位..
而且消費算低,$22有麵有菜有野飲,吃到好飽

題外話:
一個人去吃坐卡位既話,一定要預左會有人搭檯.
噤岩果日係我吃到一半時,有對情侶搭檯.
wa! 果個女既,貌似中女,但講野扮到把聲好似1x歲噤.
係度o爹條仔,真係好嘔心lo..
ja ja 臨吃完走人,一陣反胃就唔好la
真係唔該d人注意下自己d行為啦