2021-06-07
元朗越來越多omakase店,今日就book左好多人讚既新貴 - 舍利鮨試吓🧞♂️兵庫縣室津蠔通常都生食,但師傅今次微微煮熟,熟蠔味道都相當鮮甜,夠CREAMY肥美,好有口感,熟左都無縮水,蠔味仲好持久添🧚♂️甘筍蘋果汁清一清口腔,甘筍蘋果清爽開胃五日熟成深海池魚睇到都流晒口水,好好味。平時池魚味道比較淡,熟成後味道濃郁左,加埋少許薑蒜好特別🧞♂️花竹蝦比較少食,原來肉質好彈牙,蝦膏鮮甜黏口,回味無窮。太刀魚天婦羅配龍蝦汁太刀魚好嫩滑,天婦羅食落口一啲都唔會覺得油膩,最點精係個龍蝦汁,提升左太刀魚嘅鮮味🧛♂️沖繩野生中拖羅野生中拖羅入口即化,簡單落啲豉油已經好好食,油份仲好重🧚♂️北海道海膽海膽份量點都唔夠多,點都食唔夠喉。超鮮甜幼滑,師傅可唔可以整多件俾我啊🧛♂️生燒鰻魚飯呢期師傅話鰻魚當造,整個生燒鰻魚飯我哋嘆下。燒起上枱真係幾香,醬汁調味恰到好處,唔會過甜過咸。鰻魚又夠juicy,好有日本食既味道。今餐好飽飽,有驚喜!🧞♂️
兵庫縣室津蠔
甘筍蘋果汁
清一清口腔,甘筍蘋果清爽開胃
五日熟成深海池魚
熟成深海池魚
花竹蝦
比較少食,原來肉質好彈牙,蝦膏鮮甜黏口,回味無窮。
花竹蝦
太刀魚天婦羅配龍蝦汁
沖繩野生中拖羅
中拖羅
北海道海膽
北海道海膽
生燒鰻魚飯
今餐好飽飽,有驚喜!🧞♂️