台式餐廳尤其喺TKO我都係唸起個幾間無限encore都得嘅餐廳, 今日又食我最鐘意嘅鹽酥雞啦, 發現餐廳老闆非常有愛❤️, 原來下晝3點會清場同d staff開P🎉正呀.🎈鹽酥雞排•特濃蕃茄湯•米線 (HKD63)咁我地梗係食快d咪阻人開P吧😀, 碟鹽酥雞扒勁好味! 好味個點係包住嫩雞肉個層脆卜卜嘅”鹽酥炸漿”, 當然店家每個order都即叫即炸就係袐訣, 碟上嘅雞扒疊足兩層超足料. 特濃蕃茄湯米線都係推介嘅湯底之一, 真係特濃而且巨多蕃茄粒!! 健康好味之選.🎈拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條 Tea (HKD40)第一次食li個蛋餅, 好抵又好味, 有啲似無咁油膩版本嘅台式葱抓餅, 佢只係無鏟到外皮脆哂. 內餡絕對足料, 滿滿嘅肉鬆醎香x芝士, 蛋餅仲帶d煙un感tim! 地瓜(蕃薯🍠)條完全0油膩, 條條都係粗切gaaaa👍🏻.🎈滷水蛋牛腩滷肉飯 (HKD69)選用珍珠米嘅滷肉飯啖啖都係滷肉x豐富肉汁食極都唔會厭呢, 原隻切半滷水蛋+腍軟牛腩•好入味🤤.🎈跟住我地一人一杯Drink拎走慢慢嘆. 黑糖珍珠奶茶🧋(HKD24)價錢比坊間大部分茶飲店都平, 但係佢特別大杯, 奶味重, 唔會飲哂
🎈
鹽酥雞排•特濃蕃茄湯•米線 (HKD63)
鹽酥雞排•特濃蕃茄湯•米線
鹽酥雞排
特濃蕃茄湯•米線

🎈
拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條 Tea (HKD40)
拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條 Tea
拉絲芝士肉鬆蛋餅•地瓜薯條
拉絲芝士肉鬆蛋餅

🎈
滷水蛋牛腩滷肉飯 (HKD69)
滷水蛋牛腩滷肉飯
滷肉飯

🎈
跟住我地一人一杯Drink拎走慢慢嘆.
黑糖珍珠奶茶🧋(HKD24)
黑糖珍珠奶茶

價錢比坊間大部分茶飲店都平, 但係佢特別大杯, 奶味重, 唔會飲哂剩大半杯冰, 珍珠夠QQ!
柚子生薑茶 (HKD19)
柚子薑茶

冬天整杯有哂一片片切薑嘅熱飲真心warm❤️.
2020-12-22
鹽酥雞排•特濃蕃茄湯•米線