2024-07-11 1196 瀏覽
唔怪得openrice越黎越唔掂啦,投稿都嫌食評重複。第一次投稿銀杏館咋。將軍澳銀杏館,門口餐牌一望就見最吸引我的鐵板餐^餐牌當然係睇多次有雜扒,但原來都有其他甜品小食可以額外附加^先來一個南瓜湯和餐包。正常發揮^雜扒分量充足, 煙肉,雞扒,豬扒,牛扒全齊。另外選擇薯角。牛肉厚度比隔離「銅」記冰室厚。一般黎講,銀杏館以聘請年長人士,以達至社會企業方向,回饋社會。事實食物質素和CP值都算合理水平。餐廳職員會主動問食物好味與否,可見職員對餐廳的投入度很高。唯一改善建議係…員工上場前最好先清理身上的香煙味。有一件事額外值得一提,小弟其中點了一份凍檸水時,但由另一位職員送上了凍檸茶。負責落單男職員有留意到並主動向我提出換回凍檸水,這個動作比起其他茶餐廳更細心和主動。而我雖然有向職員表示不用更換,但男職員亦有如實向水巴報告情況。以助餐廳留意和改善。一間餐廳能夠上下齊心,無介替地分享情況,比起外邊不少茶記,無論事後叫換,不論「主動性」和「誠信」更為重要。好比打仗,上下一心方能共患難。相信這亦是開創銀杏館的宗旨。將軍澳新都城黎講,此餐廳非常值得推介。下次再試。

將軍澳銀杏館,門口餐牌一望就見最吸引我的鐵板餐

南瓜湯

^先來一個南瓜湯和餐包。正常發揮

雜扒

牛肉厚度比隔離「銅」記冰室厚。
事實食物質素和CP值都算合理水平。
餐廳職員會主動問食物好味與否,可見職員對餐廳的投入度很高。
唯一改善建議係…員工上場前最好先清理身上的香煙味。

一間餐廳能夠上下齊心,無介替地分享情況,
好比打仗,上下一心方能共患難。相信這亦是開創銀杏館的宗旨。
將軍澳新都城黎講,此餐廳非常值得推介。下次再試。
2024-06-28
南瓜湯