2008-06-09 26 瀏覽
其實之前無諗過試呢一間酒店buffet, 因為冇乜人試過, 唔知好唔好食, 不過見佢價錢唔貴, 係semi-buffet, 頭盤+甜品buffet$208, 如果加大盤只係加$10, 對一個唔鍾意食熱食0既我就咁哂!原來食物一0的都唔失禮, 食物係有心去做, 有海鮮啦~包括生蠔, 長腳蟹, 青口, 扇貝, 凍蝦, 大蜆, 生蠔都唔差, 雖然細細隻, 但係好新鮮, 有咸水味0架! 另外刺身有平時食開0既三文魚, 吞拿魚, 仲有劍魚tim~~壽司都整得幾靚....仲有好多特別0既沙律, 如蟹肉沙律, 印式沙律, 有好多精緻0既小頭盤, 仲有即切0既Pama Ham....正!大盤有四款選擇: 燴牛肉飯, 焗石斑, 煎雞胸同埋咖哩菜, 我0地點0左雞胸同石斑, $10的份量都唔細, 雞胸普普通通, 但石斑就有驚喜, 個presentation好靚, 用塊葉包住, 魚肉仲好滑tim~~甜品方面選擇就唔係太多, 有芝士餅, 有慕士, 有奶凍, 小果撻, 小蛋糕, 番石榴凍湯. 雪榚方面係軟雪榚, 唔係好特別. 最令我難忘係芝士, 冇諗過咁平0既buffet仲有Raclette Cheese, 曬

甜品方面選擇就唔係太多, 有芝士餅, 有慕士, 有奶凍, 小果撻, 小蛋糕, 番石榴凍湯. 雪榚方面係軟雪榚, 唔係好特別. 最令我難忘係芝士, 冇諗過咁平0既buffet仲有Raclette Cheese, 曬融0既芝士好香0架, 唔係度度有得食.

雖然地方小小, 但是都坐得舒服, 可能好少人, 全晚都係五個客人, 所以食物冇refill過, 可能食物慢慢變得冇咁新鮮, 不過價錢都好合理都唔知點解無人嚟試, 其實真係唔差. 我諗要做0下宣傳, 因為服務都好體貼, 值得一試.
Pama Ham
焗石斑