2021-06-28
星期六放假約左媽咪食飯,呢間鋪頭喺舊址都食過一次,係好有心既小店。而家見佢搬左大鋪,絕對要再幫襯!新鋪多左好多位,加上落地玻璃,好光猛!裝修以木色為主,俾人感覺好舒服。仲多左好多野食!除左主打慶麵,仲有撈麵同菜飯,小食都多左選擇!口水醉雞卷,有分四件同八件,口水汁夠麻而且唔會太辣,雞卷肉質扎實,雞皮已成半啫喱狀,好夠凍,岩哂夏天食👍🏻香酥排骨配滷肉菜飯,排骨一上我同媽咪都哇左聲 😂好大舊!面層炸得好鬆脆,內層仲好JUICY,菜飯上既滷肉肥瘦適中,食落帶有膠質,店鋪可以考慮出滷肉飯,我一定會叫🤣茶燻煎軟雞配撈麵,呢個雞既份量同排骨一樣大份,顏色炸得比較深,食落好大陣煙燻味,好特別😋點埋酸辣醬,中和番無咁油膩。撈麵既麵條彈牙有咬口,配埋特製醬汁好有風味。餐廳食物既份量好大,女仔可以考慮約多幾個朋友黎 share就可以試多幾款。