2022-08-30
【Shiawase Yakitori 幸福鳥】全新太古分店🐥🐥佢地既裝潢靈感係取自從日本明治時代開始既文化 (kvoto Second Look),無論線條、形狀同埋觸感都同京都接軌,希望為客人締造出好似置身京既感覺😆 適合一家大細或者同朋友聚餐既地方😇燒雞泡魚干 🐡 💰$68呢個係作為前菜咁上碟 食落幾有咬口 點埋沙律醬個味道都幾好食😋刺身拼盤 💰$318拼盤分有三文魚 帶子 赤身,勘八同埋赤蝦刺身們都係厚切 食落好有滿足感極上牛舌💰 $88想講呢個牛舌做得好出色!!! 佢個口感啱啱好😍😍腍身得黎又有小小嚼勁 超好食 巨推🫡🫡幸福鳥免治軟骨雞肉(選二)💰$68分別有醬燒 乾燒兩種口味醬燒係點蛋黃同醬油 雞肉入面夾雜住軟骨幾有咬口 但乾燒就味道濃啲 個人就鍾意重口味啲😂😂😂牛肉壽喜燒鍋 💰$188壽喜燒鍋同樣都做得幾出色 湯底幾濃 入面仲加咗洋蔥再吊出啲味 牛肉會索咗啲湯汁 再點埋個蛋黃就perfect池😆😆幸福燒雞 💰$188佢係熱辣辣 冒着煙咁送到上枱 佢既份量都幾大隻下 燒到外脆裏嫩 肉汁鮮嫩 配埋佢陣香味 真係色香味俱全 都幾推介下😋😋汁燒原條九州槍魷魚 💰$158魷魚一食落係
全新太古分店🐥🐥
燒雞泡魚干 🐡 💰$68
呢個係作為前菜咁上碟 食落幾有咬口
點埋沙律醬個味道都幾好食😋
刺身拼盤 💰$318
拼盤分有三文魚 帶子 赤身,勘八同埋赤蝦
刺身們都係厚切 食落好有滿足感
極上牛舌💰 $88
幸福鳥免治軟骨雞肉(選二)💰$68
分別有醬燒 乾燒兩種口味
牛肉壽喜燒鍋 💰$188
幸福燒雞 💰$188
汁燒原條九州槍魷魚 💰$158
魷魚一食落係幾香口既 但可惜耐咗小小會變韌
所以一定要襯熱食🥹 調味係偏清淡既 輕輕燒一燒左表面 所以怕熱氣嘅朋友就唔使驚啦😆
沖繩菠蘿💰$38
菠蘿幾juicy 勁甜 ~~
蒜香粟米 💰$58
佢個粟米都燒得幾香幾好食🌽