2023-05-23 33 瀏覽
呢日同老公睇完早場,番屋企經過見到呢間新開的日式小店,位置係朗屏站隔離,簡單日式裝修,有梳化位感覺舒服😌.🌟lunch set➡️ 鹽燒牛舌芯&煮牛舌 $88➡️ 照燒華味鳥三併 $88➡️ 凍咖啡 $5➡️凍朱古力 $5.點了兩個lunch set,估唔到咁豐富😍每個lunch set用木盤上,木盤上有六小碗相當精緻!仲用貓貓餐具好可愛🥰lunch set包括主菜、飯、漬物、湯、前菜、飲品.漬物係黃蘿蔔和海帶,滿開胃小菜,再跟麵豉湯日式口味,前菜好有誠意!大讚茶碗蒸,口感非常細滑,入面係魚旦粒和冬菇片,黑松露口味,仲有金箔😍矜貴好食😋仲有大冬菇,味道甜甜地也相當不錯👍🏻.主菜點了一雞一牛,牛舌煮得出色,非常爽口,簡單用鹽和黑椒調味已經好正🤤雞肉份量好多,甜甜地日式口味,雞珍真係第一次食!食落似雞腎,用上紅蘿蔔、蕃、紅酒炆,口味仲有啲辣辣地,滿特別!.價錢唔貴又坐得舒服,擺盤吸引味道又好,店員人好好會逐一介紹菜式,滿有誠意的日式小店,住附近一定要試下!
簡單日式裝修,有梳化位感覺舒服😌

🌟lunch set
➡️ 鹽燒牛舌芯&煮牛舌 $88