🤍博居酒屋 🖤太子通菜街223號麗明大厦地下D號舖📍未有時間飛日本,就去居酒屋止下癮先啦🇯🇵一坐低,店員就放好檸檬冰水同蔬菜條,非常貼心!再加上坐喺吧枱位置望住師傅,店內仲有榻榻米位置,真係好似去咗日本咁🥰 🍵店員介紹每位客人都有一SET特別嘅鹽,包括黑椒鹽、柚子鹽同咖哩鹽🧂可以用嚟配蔬菜條或者串燒~🥢今次同朋友叫咗SET MENU入面嘅雛菊($238)同寒梅($338)試吓,每SET入面包咗七款串燒🍢同燒飯團🍙 兩SET嘅串燒都好出色 味道好足,真係全部都好滿意!有幾款比較特別而我哋又好鍾意嘅~🔥香蔥牛燒第一款串燒就係香蔥牛燒,滿滿嘅香蔥粒加上好香好JUICY嘅牛肉,牛嘅質地燒得啱啱好,朋友最滿意係呢款😋🔥汁燒雞肉大蔥串而我最欣賞係雞肉併大蔥嘅配搭😋雞肉串掛住好多照燒汁,非常惹味,大蔥又增添一份爽口清新,成個配搭好夾!🔥紫蘇葉魷魚卷魷魚好滑好彈牙🦑襯埋紫蘇葉特別嘅味道,整體感覺無咁單調~💕整體而言全部串燒都好惹味之餘,又唔會無咗食材本身嘅香味,好有驚喜🤌🏻店內仲有唔同嘅日本酒選擇,配搭埋串燒一定更夾!
🤍博居酒屋 🖤太子通菜街223號麗明大厦地下D號舖

🔥香蔥牛燒

🔥汁燒雞肉大蔥串

🔥紫蘇葉魷魚卷
魷魚好滑好彈牙🦑襯埋紫蘇葉特別嘅味道,整體感覺無咁單調~