2021-07-23
新開店! 新鮮感!將軍澳區較少集海鮮火鍋,重慶雞鍋,無限時任飲任食嘅火鍋店,今日終於抽空到阿翁火鍋店試一試。首先送上刺身拼盤內有三文魚,日本魷魚,希靈魚和北寄貝, 略嫌款式唔算多, 味道總算新鮮。 幸好今日精選食材是蠔皇鮑魚扣鵝掌, 大大隻鮑魚口感十足,鵝掌富膠質最啱女士們補下,絕對啱食。 由於我同媽咪都口闊肚窄,決定放棄雞煲全力進食火鍋。先上枱有環球海鮮盤, 內有海蝦,聖子,貴妃蚌,龍躉片,大青口同埋生蠔, 據職員表示海鮮是每日下晝三點新鮮運到,必定係時令海鮮,我們絕對認同, 食得出係新鮮食材 ,鮮甜好味 。我哋選擇咗鴛鴦鍋,內有滿滿嘅芫茜同埋濃味沙嗲湯底。值得一提係阿翁極級牛頸脊, 唔會太多肥膏, 但係肉質嫩滑,重牛肉味, 兩位以上送一大碟,真係一大碟,份量十足。另外至尊水餃皇雖然係每位一粒,超大超彈牙嘅水餃皇真係一試難忘,好好味。 任食配料選了美國雪花肥牛,大魚頭 ,脆鯇片,鳝片,羊肉片,黑豚肉,四寶丸等.......阿翁火鍋館喺上個月開業,環境寬敞,員工都好積極招待和收拾碗碟, 绝對值得一試。
由於我同媽咪都口闊肚窄,決定放棄雞煲全力進食火鍋。
我哋選擇咗鴛鴦鍋,內有滿滿嘅芫茜同埋濃味沙嗲湯底。