2019-11-27
去青衣城搵嘢食,發然間新開嘅泰國嘢,就興致勃勃入去食!其實入去係因為見到有原隻波士頓龍蝦喇沙,見到張相好震撼,見到人地叫都好大碗,可惜我哋去遲一步,所以冇叫到所以叫咗其他嘢食,第一樣嚟嘅有軟殼蟹撈檬,但隻軟殼蟹嘅大細同我想像中有啲出入⋯⋯雖然隻蟹細咗啲,而且唔太熱,如果我再光顧呢間嘢,我諗我下次唔會叫呢個呢間店係喇沙出名,當然要叫碗喇沙食下其實嗰喇沙湯底好好食,而且佢個麵底有油麵同埋米粉,豆粕吸左湯底既味道,我而家美中不足嘅係塊炭燒豬扒一般般,唔夠熱⋯⋯最後上菜嘅有大蝦炒金邊粉,呢個有個吐嘈位係上菜既時候個待應將條蔥同青檸跌咗落枱面,但就咁就走左去,所以我影出黎就係上完菜既狀態,嗰一刻有啲汗顏😓,心諗我用唔用個青檸好,最後我都有擠幾滴青檸汁落去個金邊粉度,但味道都係一般般,幾樣材料嘅味道唔太混合埋一齊總括嚟講呢間野價錢唔貴,而且份量都好足,但味道方面就爭小小,不過喇沙就真係值得一試嘅,下次有機會我會想試吓佢嘅波士頓龍蝦喇沙
軟殼蟹撈檬
呢間店係喇沙出名,當然要叫碗喇沙食下
炭燒豬扒喇沙
大蝦炒金邊粉