2019-01-13 344 瀏覽
話說響呢間嘢遇到我嘅至愛,就係老鼠粉😂 通常去親食馬拉嘢我一定叫雞飯,所以今次應該係第一次食老鼠粉,真係見識淺薄,唔知係呢度做法定本身老鼠粉就係咁,煲到腍哂有啲似平時打邊爐會俾朋友藐果啲呀婆烏冬咁腍到爆,當然味道滲哂入去好濃郁啦,加埋隻滑蛋真係不得了😍另一道大開眼界嘅菜色係少爺豆腐,初時以為只係單純嘅炸豆腐只係個名靚啲咁,但唔係咁簡單,原來佢將豆腐壓碎連埋啲魚肉撈勻整返做方塊狀再炸,所以當用一個食清淡嘢嘅心情去食,但食落原來好惹味果下係好驚喜的,又其實就算唔點個汁都已經好好食,點埋就有少少過鹹喇😌蘭花椰漿飯就明顯係服務相機啦,個飯有淡淡的椰香感覺唔錯,撈埋配料食口感更豐富,另一亮點係咖喱雞入味得嚟肉質好嫩滑,雖然咖喱少辣但都幾鐘意✨其他菜色都有一定水準,皮蛋有溏心夠濕潤唔乾口海南雞夠嫩而且陣雞香幾唔錯魔鬼魚肉質超滑但個人就覺得太辣唔係好食到魚味😌唯一有啲失色係串燒,平均四十零蚊兩串其實都幾貴,醬汁過甜沙嗲味唔重,不過有羊同豬頸肉就幾特別,可惜羊味唔係好出,牛就削咗啲,最好食係三款中最平嘅豬頸肉,燒到好脆口但內裏依然彈牙,隨串燒仲送薄餅點汁食添✨

其他菜色都有一定水準,皮蛋有溏心夠濕潤唔乾口

海南雞夠嫩而且陣雞香幾唔錯

魔鬼魚肉質超滑但個人就覺得太辣唔係好食到魚味😌