同朋友搵食,第一眼見到呢間心諗:咁似「坐忘Campers」嘅又係主打咖喱豬軟骨特色飯/湯咖喱烏冬一入舖就成陣日式咖喱味,好香😍▶️ 慢煮豬軟骨烏冬 ($72)一定係食豬軟骨啦,話晒係佢哋名物好大碗,而且足料豬軟骨兩大嚿🐷炆得好腍一絲絲肉之間有啲軟腍腍嘅肥膏啫喱,入口即溶醬汁調味比較甜,混咗入湯就好少少,令本身清淡嘅湯底帶滷水甜味烏冬係稻庭烏冬,口感煙靭順滑,冇煮過龍好索湯汁且入味😋半隻糖心蛋重滷水汁味,蛋黃晶瑩剔透幾好係有好多椰菜紅蘿蔔絲同粟米粒做伴菜🌽營養均衡又健康面頭仲有木魚碎作點綴,增添和風味▶️ 椰香烤雞野菜咖喱飯 ($65)試咗少少朋友叫嘅呢個飯😛超多塊厚身雞扒,肉質鮮嫩,啖啖肉,中間帶適量油脂咖喱醬加咗椰汁之後味道偏甜🍛用咗特色飯,加入粟米粒同南瓜,不過被咖喱醬味道搶晒然而本身米嘅質感飽滿似珍珠米🍚唔會過濕同樣有好多蔬菜,例如翠玉瓜、椰菜花、紅蘿蔔、四季豆等🫛-材料好足,尤其肉類,烹調到位👍🏻豬軟骨同雞扒都好食!平日少食豬軟骨嘅我都覺得好食(好似仲好食過本身Camper’s🤫)服務好好,上菜快手,會主動幫手加茶環境lunch hour坐得比較迫,好多附近返工打工仔嚟食飯,兩點左
又係主打咖喱豬軟骨特色飯/湯咖喱烏冬
一入舖就成陣日式咖喱味,好香😍

▶️ 慢煮豬軟骨烏冬 ($72)
一定係食豬軟骨啦,話晒係佢哋名物
好大碗,而且足料
豬軟骨兩大嚿🐷炆得好腍
一絲絲肉之間有啲軟腍腍嘅肥膏啫喱,入口即溶

烏冬係稻庭烏冬,口感煙靭順滑,冇煮過龍
好索湯汁且入味😋

半隻糖心蛋重滷水汁味,蛋黃晶瑩剔透
幾好係有好多椰菜紅蘿蔔絲同粟米粒做伴菜🌽營養均衡又健康
面頭仲有木魚碎作點綴,增添和風味
慢煮豬軟骨烏冬

▶️ 椰香烤雞野菜咖喱飯 ($65)
試咗少少朋友叫嘅呢個飯😛
超多塊厚身雞扒,肉質鮮嫩,啖啖肉,中間帶適量油脂
咖喱醬加咗椰汁之後味道偏甜🍛
用咗特色飯,加入粟米粒同南瓜,不過被咖喱醬味道搶晒
然而本身米嘅質感飽滿似珍珠米🍚唔會過濕
同樣有好多蔬菜,例如翠玉瓜、椰菜花、紅蘿蔔、四季豆等🫛
椰香烤雞野菜咖喱飯

材料好足,尤其肉類,烹調到位👍🏻
豬軟骨同雞扒都好食!平日少食豬軟骨嘅我都覺得好食
(好似仲好食過本身Camper’s🤫)
服務好好,上菜快手,會主動幫手加茶
環境lunch hour坐得比較迫,好多附近返工打工仔嚟食飯,兩點左右就開始少人

位置唔錯,起正北角站A出口隔離,北角匯商場對面
性價比ok,全日免加一,平均$70/人
本身有lunch set,不過只限咖喱烤雞同咖喱牛肋骨定食
食唔到Camper’s可以嚟呢間~ (係真係一模一樣嘅,只係暫時未有好多人知,唔使等位)
慢煮豬軟骨烏冬
椰香烤雞野菜咖喱飯