2022-10-15 294 瀏覽
今日去咗新蒲崗Mikiki商場行下 咁啱見到呢間叫做一韓燒嘅韓式燒烤 見好耐無食燒肉 價錢亦算親民 就同男朋友入去試試呢度有得叫套餐 (會包左前菜 飯 湯 同埋肉) 亦可以散叫 我同男朋友唔想食太多飯 所以夾埋只叫咗一個套餐 另外散叫咗啲肉類 全程可以用QR code落單我地叫既Set 5 - 牛氣十足 - 係牛小排拼牛板腱拼橫隔膜牛肉 一次過可以試曬三種唔同口感嘅牛肉牛小排 - 肉質軟嫩 油脂分佈平均 有少少似食和牛嘅口感 食到令人幸福嘅感覺 所以之後我哋都Encore咗一碟牛板腱同橫隔膜牛肉 - 呢兩種牛肉就比較有咬口 牛肉味會再出d 呢度嘅散叫肉類可以叫50g或100g 即使你一個人嚟食亦絕對唔洗怕分量太多 可以試多啲唔同種類黑毛豬五花 - 每一塊薄切豬五花燒到好似薯片咁脆 係我嘅最愛嘅燒烤食材之一牛五花 - 牛五花油脂豐富 非常嫩滑另外飲品而家有七折 白桃乳酸特飲 - 唔會過甜 亦唔會有化學味 味道都幾清新青蘋果熱情果梳打 - 淨係賣相已經贏咗 甜度同樣可以選擇少甜或者全甜 冰亦可以選擇少冰 非常細心芒果糯米糍3.6牛乳雪花冰 - 呢度嘅雪花冰份量好大 佈滿鮮芒果 仲有三粒芒果

牛五花 - 牛五花油脂豐富 非常嫩滑

另外飲品而家有七折

白桃乳酸特飲 - 唔會過甜 亦唔會有化學味 味道都幾清新

芒果糯米糍3.6牛乳雪花冰 - 呢度嘅雪花冰份量好大 佈滿鮮芒果 仲有三粒芒果糯米糍 雪花冰本身夠細滑 有冰嘅質感之餘亦做到入口即溶嘅感覺 仲帶有點點牛奶味

食咗咁多嘢埋單先四百蚊鬆啲 而且仲全日免加一 環境都算舒適 性價比算係不錯