2010-09-05
今日食完晏,鬼死咁熱,經過阜財街,見到間新開froyo,有d人潮走埋去試食,平時係市區先見到有得食既froyo 元朗都有,所以決定過去試試味,過下口引一行埋去,己經有個店員叫我試食,有原味同綠茶味,我選咗自己食開既原味黎試,yummy...d 質地好滑好香,d酸度恰到好處,價錢又唔貴細杯既25蚊,大杯既30蚊,於是我買咗一杯大既(配oreo),身邊朋友選咗細既綠茶味。奧地奧(oreo) 配落去質地滑既froyo,令我諗起麥旋風,但係食起黎比更加好味,因為oreo 更加配合yogurt既味道。又試咗一口朋友既綠茶味加杏仁,都唔錯,不過我都係鈡意yogurt 味重d 既原味我本身好鈡意食froyo,大熱天時,間唔中食番杯低脂froyo,又解暑又健康,好過食肥肥既雪糕~ 依家唔駛出市區都有得食,值得一試!!!!!元朗第一間froyo,抵讚!!
元朗第一間froyo,抵讚!!