2023-02-09
見彩明開咗間新嘅吐司店,睇佢社交媒體網站 好似係台灣過江龍嚟,就試一試啦!奶酥:叫咗個兩個奶酥,一個係抹茶味一個係奶味同frd share食。每個奶酥大概要等5分鐘。我個人比較鍾意奶味(白色嗰個),因為係焗嘅,食落好脆香。抹茶嗰個都唔錯,而且好足料,唔會食食下冇咗味咁。另外叫咗個塔香雞厚吐司同杯芋頭味飲品(唔記得叫咩)嘅餐。厚吐司:原本想試咔拉雞,不過賣哂,店員推介就試下塔香雞。塊吐司係堅厚嘅,而且好香同鬆軟,一定唔係普通嘉頓包嚟,幾有誠意。中間夾住塊塔香雞夠大塊又好juicy,同埋d醬汁好好味,仲有芝士嗰d配埋嘅。飲品:唔記得咩名了,入面有芋頭蓉嘅,飲落唔稀,但又啱啱好,唔會太甜,好好飲!推薦推薦!服務:因為全部嘢食都係order完即刻整,買嗰時店員都有話要等大約15分鐘,見都有好多人等緊,不過新開張可以理解。環境:好多人都外賣,但我見間舖旁邊有少少堂食位,唔會逼同埋個裝修幾好,有得打下卡咁。個frd話試咗炒麵好出色同抵,下次又試下。
奶酥:
另外叫咗個塔香雞厚吐司同杯芋頭味飲品(唔記得叫咩)嘅餐。
厚吐司:
飲品: