2019-08-02
南昌新開左個商場V Walk 好多連鎖店都做緊新優惠 行完街就搵地方去食晚飯見到有間小富臨酒樓就入去試吓啦乳鴿 $29.8有優惠乳鴿買一送一 古法炮製我梗係試吓啦 紅燒好夠味道 肉質真係超嫩滑 仲好有肉汁 係「乳」鴿!!💁♂️💁♂️💁♂️💁♂️五星拼盤 $68估唔到晚飯都有點心食 蝦餃燒賣各一粒 雖然蝦餃皮唔算好薄 但勝在蝦好爽口彈牙 又大粒 💁♀️相比之下 燒賣出色啲 而豆苗餃都唔錯 好香好足料💁♂️薑蓉松露蒸龍蝦 $268龍蝦開邊都好大隻 蒸得好稔 配合超濃郁既松露 成個味道好突出 又帶出左龍蝦嘅鮮味💁♀️ 松露落得好大方 我仲留咗啲一陣加落炒飯度食 haha💁♀️紅菜頭鹹魚雞粒炒飯 $88造型係桃紅色金字塔 賣相夠特別 鹹魚唔會好重 所以食落唔會太咸 💁♀️ 有埋紅菜頭成件炒飯都健康啲 飯炒得粒粒分明 份量好多 幾個人食就岩哂💁♀️💁♂️花生苗炒蟶子皇 $158近期大熱嘅花生苗 電視介紹過唔係好多間餐廳有得食 估唔到小富臨竟然有 口感好爽脆 男朋友話有啲似大豆芽 味道好鮮甜 仲有一陣新鮮田園蔬菜嘅味道 好特別 蟶子皇就炒得好嫩唔會老 辣辣地夠惹味💁♀️💁♀️
乳鴿 $29.8
五星拼盤 $68