2013-08-16 1096 瀏覽
星期五下午起西營盤工作,順帶黎到新開既咖啡店,附近好似無類似既休閒地方... 店內外裝修都好特別,由其紅磚牆,係大學時代既感覺所以特別有親切感。樓底幾高、地方都幾寬敞。傾談之間發現掛牆menu、cashier menu同門外poster都係店主親自設計,繪圖仲show左每杯飲品有咩成份,好有心機,一讚!Order左一杯熱mocha,味道唔錯,咖啡同朱古力味道份量剛剛好,有咖啡香味亦唔會太甜。除左好靚既拉花,杯邊仲放左兩粒小小綿花糖,感覺好窩心。坐左一陣個barista行左過黎問我杯野好唔好飲,好耐無都遇過值得一讚既飲食業服務態度喇。可惜剛開張只係供應飲品,下次去開果邊再試埋d野食同埋坐courtyard室外位~

Hot Mocha
2013-08-09