2021-10-08
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui係OpenRice見到山林道新開左呢間泰國fusion菜,午市即刻帶同事黎試下😝大家都覺得環境舒適、清幽,風景又靚,讚不絕口🥳🥳Lunch set 包一杯飲品,可以揀熱飲羅漢果茶或凍飲青檸梳打,加$28仲食到salad bar。✨🐥泰式青檸蜜糖燒雞扒配魚餅 $68雞扒皮脆肉嫩,燒得幾香,可自行加青檸汁,幾好食😋配上兩塊辣辣地既魚餅,焗薯仔同炒過既娃娃菜,幾有泰式風味👍🏻雞扒夠大塊,女士食份量岩岩好👍🏻如果佢可以自選飯意粉薯菜就更加好啦😝✨🍝泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 $98呢個意粉超好食!意粉軟硬適中,重點係個蟹頭油醬汁好creamy,每條意粉都掛到汁,好濃郁好鮮味🥰🥰大蝦同帶子夠爽口大隻,醬汁多到食完都仲有淨,大推呢個意粉😋😋✨🍱泰汁燒鰻魚飯配玉子泡菜麵豉湯 $88賣相好吸引!半條燒鰻魚燒得皮脆脆的,食鰻魚除左鰻魚汁/燒汁,原來襯埋泰式醬汁都幾得意幾好食喎😋😋幾欣賞呢間餐廳將泰菜同日式西式fusion得幾好😆✨🥩新西蘭燒牛肉眼 配泰國蝦片 黑松露野菌汁 $128呢個rib eye 相對有少少失望,睇落好大塊但其實好薄,叫5成熟但出
✨🐥泰式青檸蜜糖燒雞扒配魚餅 $68
✨🍝泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 $98
✨🍱泰汁燒鰻魚飯配玉子泡菜麵豉湯 $88
✨🥩新西蘭燒牛肉眼 配泰國蝦片 黑松露野菌汁 $128
呢個rib eye 相對有少少失望,睇落好大塊但其實好薄,叫5成熟但出到黎變左7成,相信因為太薄身引致,side dish 係蝦片,幾香脆,但以一個男士黎講食完係唔夠飽架🤣希望餐廳可以改善下。
整體而言環境同服務都好好,食物大部分都好好食,值得黎試下☺️☺️
📍 茴香 (尖沙咀)
尖沙咀山林道38號銀座38 17樓