2023-07-13
今日同朋友去荃豐買旅行數據卡 經過發現有間新開既餐廳,座無虛席!望一望餐牌原來有川菜食,價錢又唔貴,無辣不歡既我地決定排隊試一試餐廳格局乾淨整潔,燈光充足。菜式種類有好多,例如炒粉麵飯、川辣系列、煲仔小菜、海鮮類、小食類等等。川辣辣子雞丁($88)中意食辣既我地見到滿滿既辣椒乾勁興奮! 炸過既雞肉口感酥脆,而且有雞皮好香口,香氣十足既辣椒乾好惹味,辣得好過癮!整體麻、辣、鹹、香,用黎送飯真係超正值得一提係多數辣子雞都係配花生,見呢到係用腰果真係好驚喜!(因為我地好中意食腰果)。乾鍋肥鵝腸($88)鵝腸好爽脆,完全唔韌。味道微辣微酸,係類似豆瓣醬既味道,加上配料有芹菜類,令香氣更有層次。。芝麻黑糖醋骨($78)炸到好香口又唔油膩,加上味道酸酸甜甜好開胃,令人忍唔住一啖接一啖。雜果賓治($13)而家好少見到雜果賓治啦,所以即刻叫左杯 雜果份量唔少,而且冰塊充足,配搭汽水解辣一流,爽!但如果用透明杯就更好啦,因爲見到有大量雜果係底會更興奮總結:用餐環境舒適,而且食物有質素又唔貴,下次會再光顧
。川辣辣子雞丁($88)
。乾鍋肥鵝腸($88)
。芝麻黑糖醋骨($78)
。雜果賓治($13)
總結:用餐環境舒適,而且食物有質素又唔貴,下次會再光顧