2018-07-28
朋友生日,喜好食辣野,上網search左呢間新開既麻辣火鍋,所以就卜左位黎試試!餐廳幾體貼,有圍裙唔驚彈到件衫~我地嗌左兩款湯底,一邊係麻辣小辣一邊係老鴨湯,老鴨湯可以飲,仲有鴨食,都唔錯~麻辣湯就堅辣,幾香,唔係一味得個辣字呢度既選擇都算ok,牛肉有幾款,嗌左兩款牛同牛舌,已經唔記得叫咩名XD 不過都好好味,好滑同有牛味,肥瘦適中,牛舌6一6就食得,無騷味跟住仲嗌左碟伊比利亞豬,估唔到呢度有!伊比利亞豬都幾出名好食,所以都唔會令人失望,一人一塊唔夠喉添@@值得一提既係呢個菇超特別,佢係連埋碌木一齊上枱,啲菇係呢碌木度生出黎,大家都覺得好神奇哈哈,味道唔錯無咩草青味^^仲有重點:鴨血!!自重食台灣麻辣火鍋認識左佢之後,就覺得一定要有,而呢間重慶風味既麻辣火鍋竟然都有得食,so surprise! 味道不錯,食落唔覺有腥味,而且夾落唔易散開,真才實料最後食完佢用酒杯俾左個沙冰我地飲,話食完辣野飲最岩喎,係蜜桃味,清清地食物質素總體都唔錯,有少少貴啦,每人400蚊左右,夠哂飽,中意食辣既朋友仔可以一試。
餐廳幾體貼,有圍裙唔驚彈到件衫~