2012-11-24 141 瀏覽
今日,帶囡囡上去順利村探朋友,食完晚飯後,朋友話我生日,就話請我哋落去商場食特色甜品,心諗,甜品來來去去都係咁㗎啦,有幾特別?遠處望,見到個招牌叫"糖山莊",內裡環境都唔錯,朋友推介,一定要試個心太軟,我哋四個人,就叫咗心太軟$35,鮮果泡芙伴雪糕$30,芒果白珍珠奶凍$28,隨意$30,芒果撈河$26,個靚女話心太軟係即焗,要等10分鐘,所以大約10分鐘後,所有食品一齊上,一上枱,我個小朋友嘩一聲,見到好鬼開心,大家一齊食,個心太軟雖然個心甜咗少少,但好正,個芒果撈河好香椰汁味,我問佢哋係咪街市果啲河粉,佢哋笑笑口話係(講笑啫)。個泡芙內裡夾住個雪糕,外脆內凍,好鬼得意,而個芒果白珍珠奶凍,個奶凍軟得嚟又滑,配白色珍珠又有咬口,加埋芒果粒同芒果汁,簡直係絕配,最後要講就係個隨意,我朋友問點隨意法,店員就話,你隨意揀雪糕,如果你唔想揀,就我哋師傅幫你揀,好,就比師傅仔揀,原來係涼粉底,有啲白珍珠,一香芋一曲奇,有西瓜,有蜜瓜,好豐富呀,今晚甜品真係食到好滿足,唔怪之得啲人話食甜品可以食到咁開心,原來就係咁解~仲有,朋友話真係好彩,原來今日開始,食滿$40就蓋一個印花,集齊10個,當$3
仲有,朋友話真係好彩,原來今日開始,食滿$40就蓋一個印花,集齊10個,當$30用,張卡為期半年,今晚朋友已有3個啦〜
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
用餐優惠
其他
  • 芒果白珍珠奶凍,心太軟