2013-02-21 16 瀏覽
今日約左三個朋友係尖沙咀食飯, 係我哋漫無目的吾知食咩既時候, 就有一群派傳單既姐姐塞左幾張吾同類型既傳單比我哋, 眼見都係耳熟能詳既食店,都不太想去….除左這間, (我估計應該係新開). 我同朋友最鐘意試新野. 所以決定去呢一間店鋪食飯. 這裡環境不錯,給人很幽雅及濶落的感覺 (因為差不多大部份食店,坐位好迫. 給人很局促) 所以我們四個都很喜歡這裡. 可以談談心坐底之後,發現在場有個貌似日本人既師父係個鐡板度煎野食, 一問之下, 原來所有食物係即叫即煎, 感覺令人覺得亢奮, 因為未食到時而嗅到陣陣香味, 令人口水都流埋. 而且又可以看到師父既表演,真係一舉二得.首先, 我地叫左刺身先! 佢一放上枱, 我心想”好少放題既地方仲會用冰底托底” 因為出面通常都會放係碟度, 用冰底除左美觀之外, 仲可以keep度刺身溫度. 我本人就好喜愛這個! 刺身選擇算多, 而且好新鮮, 尤其是油甘魚及希靈魚. 簡直係我至愛.壽司既選擇有好多, 而且絶非飯多餸少, 份量恰到好處. 推介蟹棒蛋黃火炙壽司. 另外, 有個牛肉粒,味道好濃,而肉質又嫩串燒都係我至愛, 可能因為係即叫即燒, 時間係耐左少少. 但

另外, 有個牛肉粒,味道好濃,而肉質又嫩

串燒都係我至愛, 可能因為係即叫即燒, 時間係耐左少少. 但值得等的..
粟米好甜. 冬茹略乾. 大蔥雞肉好惹味.
天婦良放入口仲熱辣辣.所以我哋叫左幾轉.

海鮮粥, 入面好多料. 好軟綿綿,好有火喉,令人喜出望外.
雖然飲品有啤酒汽水, 但都係任飲. 正.

總括來就, 二百幾蚊食到有質素的放題, 又不會將價就貨. 其實都幾抵! 而且環境服務令人滿意. 所以可以再來!
2013-02-19