2018-05-29
呢間蕃滿門都喺大埔好多年, 不過我好少幫襯佢,因為以前太多人排隊,日又排夜又排, 可能而家周圍多咗好多食店, 少咗人排, 今日一於帶埋媽咪嚟食下先。同母親大人緊係要食好啲啦!我叫咗招牌必食嘅豬手蕃茄湯粉, 蕃滿門雞翼, 泰式軟殼蟹湯粉, 同蕃茄茄子層層疊! 擺到成張枱滿晒!我目測成間餐廳有一半人都係喺度食豬手,咁佢又真係幾好食嘅,皮脆肉嫩唔會乾晒,最勁係你食啲皮唔會覺得肥膩,我平時唔會食呢啲肥嘢,但係佢呢隻我真係可以食晒!五十幾蚊有3件豬手連埋配蕃茄湯粉, 你去邊度搵!?抵到爛!呢個係季節限定嘅泰式軟殼蟹蕃茄湯粉, 勁呀~勁大碗勁正, 是關佢碗粉有啲辣肉碎, 撈埋嚟食確係掂,軟殼蟹就正正常常咁啦~仲有兩隻蝦都新鮮爽口嘅!久唔久出下啲新嘢咪幾好, 無咁悶吖嘛!搵啲菜食下啦~成日忌廉西蘭花, 今次食下呢個層層疊, 真係一層層隔住咁舖上去㗎喎!一層蕃茄一層茄子, 今時今日仲有咁好心機嘅廚師, 抵讚啦!雞翼,好普通嘅食物, 但係又俾佢攪到好食到停唔到喎! 濃度嘅茄醬面有芝士焗, 個醬辣辣地。呢啲咪就係平凡中嘅不平凡囉!嘢飲係唔使篤檸檬嘅檸檬茶, 今次唔係好夠泡喎,不過味道可以嘅!總括嚟講, 今
搵啲菜食下啦~成日忌廉西蘭花, 今次食下呢個層層疊, 真係一層層隔住咁舖上去㗎喎!一層蕃茄一層茄子, 今時今日仲有咁好心機嘅 廚師, 抵讚啦!
總括嚟講, 今次俾我睇到蕃滿門用嘅心機!企到咁多年係有實力嘅!