2019-03-02 230 瀏覽
平時行樂富廣場就行得多,但講到食野就真係冇乜,估吾到今日有個咁美好既體驗。首先我覺得前菜有六小碟已經好豐富。有白菜仔、蘿蔔絲、南瓜、薯仔絲、我最愛的芽菜同埋吾少得既泡菜。打響頭炮,非常開心。白菜仔好特別好少可係到有得食,味道清新。蘿蔔絲入味。芽菜好香麻油味,正,仲有少少辣椒係上面,好好味!夠辣!變到d芽菜都有辣味!好開心!已經滿心歡喜了。之後上左海鮮煎餅,都有驚喜比到我。試過去富臨皇宮食過薄罉,都冇應有的口感韌度,完全吾合格。反而呢到好出色,先講質地有咬口,係正宗薄罉質地,好!厚度亦非常適中,非常好,剛包著d海鮮。一到食就一到燒燒肉先,正。我就燒雞肉同埋帶子,雞肉肉質鬆化自然,味道帶甜,好適合送飯。而帶子好驚喜,因為佢即使解凍左都好大粒,店員話要燒耐d,叫我地放爐邊燒,咁邊燒其他野邊等都ok,兩邊金黃再食,嘩,d鮮味同汁係飛濺出黎,好鮮甜,仲有,佢個質地係鬆化既,肉質會一絲絲,吾係有d帶子既質地會好漿好黏咁。不過其實睇下你自己中意食咩質地。各有所愛。我地中意呢隻帶子到問店員邊到買到,店員都話試過其他超市買個d帶子,都買吾到呢種。仲話公司個d超市冇得買,應該要批發,天啊!仲有一個豬腩肉,
仲有一個豬腩肉,其實我出街好少食,因為屋企都有,但呢到又令我驚喜。因為佢燒完係香、油脂分泌剛好,仲有個必殺技!係!佢要沾淮鹽一齊食,係必同豬腩肉一齊食必點既!真係妤正!完全將食物既鮮味引爆!剛才帶子都係。雖然話d食物新鮮就吾洗其他調味,但學d人話齋,都要加dd鹽都帶個鮮味出黎!呢到仲係充滿香味的淮鹽!更更更加正!
韓國餐廳一定要食我最鍾意嘅炒年糕!因為顧及屋企人所以就要左小辣。不過其實一d都唔辣,可以落返多啲。同埋佢年糕其實我覺得似中式多個過似韓式咁,又用咗啲翠玉瓜蘿蔔同埋洋蔥咁樣囉,就都有少少魚餅嘅。但係好似唔夠傳統韓國菜嘅感覺。年糕都好煙韌!
另外值得一讚嘅係餐廳嘅店員
好相與好友善係有一種好和諧好有屋企感覺嘅,一啲距離感都,冇好容易話圍,已經好少喺講求利益嘅社會上邊遇到啲咁嘅人,其實餐廳都係咁,好多都唔會理你因為都係想賺錢,邊度會理你咁多。佢呢度就好好好人好冇距離好好啊好關心你,唔會令你覺得唔舒服同埋只係以利益為重。真係要好好宣揚開去!!
反而我覺得餐廳可以改善下d套餐既設計,因為散叫好似仲豐富仲化算。仲有,食緊飯既時候都不時有d小蟲仔係到飛,難免會滋擾同埋有點不衛生。其實餐廳本身都見多街坊客熟客仔,整體都冇咩可再挑剔,如果改善埋呢兩樣,更加無懈可擊。
六小碟
傳統韓式炒年糕