2019-03-08
1966 瀏覽
同個fd一行兩人去食,之前見呢個餐廳啲人話成日都book 唔到位,宜家想book就book 到,但假期就真係唔知,佢難book係因為地方細少,但個排應該係個啲X假期,搞到有人潮。我平日黎唔算多人,店員前日就打黎confirm 位,到八點半又confirm 我地多一次,雖然對話好有禮貌,但會唔會confrim得太多次,不過可能要預定食材,同可能地方細要預定啲位。個位置都比較遠要上少少山,不過就好快,由裕民坊走上去大約5-8分鐘左右。但當然係因為我平時有行開個頭就易啲搵,由觀塘地鐵站行去就10-15mins,個個位唔係平時行觀塘會行開的位。一入到去,店員首先安排座位,因為我地第一次黎,佢都勁用心去介紹比我地知啲位置、點樣燒丶調味。食物款式就都算係可以,質素新鮮。飲品有一般的汽水,仲有店員話自家製豆漿飮,啤酒就要加錢了。呢個爐一開始燒係比較慢,食物都要耐少少先熟,所以要有少少耐性,又唔係同朋友傾計,食住佢包瓜子先一開始食你會覺得好好食,佢仲有啲辣粉丶鹽丶孜然粉比你調味,不過之後有食落有啲太乾同此終燒烤有啲油,我覺得前part 食多啲肉後part食多啲燒蔬菜,就會好少少。最後戰蹟兩個人都食到一
食物款式就都算係可以,質素新鮮。
飲品有一般的汽水,仲有店員話自家製豆漿飮,啤酒就要加錢了。
最後戰蹟兩個人都食到一百條左右,平均每人五十左右。