2018-05-13
有日經過呢間野個門面真心一秒被吸引,先唔理佢食咩淨係裝修已經夠晒日系,然後行埋去睇menu,係海鮮丼同定食,結果我二日就黎左食。門面緊要,食物質素都好緊要,叫左佢個招牌海宝丼,有吞拿魚赤身、白身、穴子、裙邊、三文魚籽、成半碗蟹肉等等,切粒撈撈撈的魚生其實真係好考師傅手勢~近鏡一點。再近鏡啲。特別係調味方面,我覺得呢到處理得剛剛好,因為佢仲有醬料放係一邊比你加,最有趣的就係佢連壽司醋都比你自己加,勁中意壽司醋的我真係加得好開心哈哈,因為要有多點醋咪先係壽司飯嘛~全部魚都係日本直送﹐食到咁上下你仲可以將佢變做茶漬飯, 中和一下魚生的油膩感。朋友叫左個天丼,香港真係冇咩天丼係好滿意,但呢個只係個size已經足以令人嘩然,我特登咁樣影去比大家睇佢到底有幾大~天婦羅最緊要係炸粉,佢真係炸得好脆好好味,有好多蔬菜,隻蝦好新鮮,呢個價錢黎講真係好抵,雖然身為九龍人黎講鰂魚涌係遠左啲,但我覺得我會再來的~店家仲有白酒送,唔知係咪新張期內special offer?我叫左一杯,都幾易入口,同魚生好夾呢~
近鏡一點。
再近鏡啲。