2016-06-14
放工又約姐妹吃好西餐,今次大家想食下蟹,所以黎左Holy crab。上到去,可能因為平日,個場都好靜,不過因為少人,所以幾安靜坐得幾舒服。諗住坐低開枝酒再慢慢叫菜,點知waiter 話未拎到酒牌冇得賣酒,我地個刻都幾失望,唯有飲下果汁。叫左兩杯,Strawberry smoothie $68味道唔算濃,飲得出佢係新鮮果肉打,正正常常,但唔夠有特色,沙冰唔夠多,飲落去唔夠凍。如果以七十蚊既價錢,我期望會高d。第二杯叫左Fruity Fruity$60,冇得飲cocktail唯有飲下mocktail。以芒果為主既mocktail,顏色偏橙,飲落去好juicy, 酸甜度適中,好開胃。BBQ U.S Pork Ribs (Half Rack)$195雖然叫左半份,但係一上菜個時都嚇左一跳,因為份量超多!!!!Rib烤得外脆內軟,輕輕一刀已經好容易切開,配埋特製sauce好好味。配菜方面有好新鮮既salad同埋thick-cut薯條,正!!!!但可以做得更好既係,肉質唔夠嫩,如果juicy會更好。Oysters platter$180 六隻,澳洲蠔雖然細細隻,但啱晒女仔食,可以一口咬晒落去。蠔無
叫左兩杯,Strawberry smoothie $68
Oysters platter$180 六隻,澳洲蠔雖然細細隻,但啱晒女仔食,可以一口咬晒落去。蠔無太大嘅腥味,有少少海水,仲陪左兩個sauces tim~同埋好窩心咁有一個檸檬包,點汁嘅時候非常方便丫。
好中意食risotto,今次叫左個seafood risotto,$188。黎個risotto 係今日最失望既一道菜式,黎個價錢黎講,海鮮份量認真偏少,有三隻蜆、少少三文魚,醬汁味道亦唔突出,可以話唔值黎個價,份量好細,我覺得只值一百蚊。
好彩有個crap dip補補數!$168,一個包刮空心,然後將充滿蟹肉既芝士醬汁倒入去,然後焗!好正,汁同包既比例剛剛好,唔會未食晒包就冇晒汁!啖啖麵包都好香蟹肉同芝士味!黎個菜式我俾90分!
賣單$859加一,一人大概三百蚊左右,都幾滿足!