2018-08-25
今日同媽子在佐敦覆診後,想帶佢食d 平時少食的野。平時佢成日飲茶,又唔食得魚生,泰菜有蝦蟹又驚皮膚敏感。。咁就西餐吧!佐敦附近我又幾鐘意既,一諗就諗到 Applegreen! 十幾年前呢間野好hit, 但好似突然沉寂左一輪,呢一兩年又再出現。大半年前食過,任食沙律吧,菜很新鮮,很多選擇,一直念念不忘;今次媽子竟然話可以食生沙律菜,咁就再去一次喇!星期六中午,每人最低消費$150, 雖然的確有點貴,但帶媽子試新野,唔計了。12:15到,場內已有七成入座,大部分是家庭客。媽子叫左三文魚濶條麵,我就要 all day breakfast。沙律吧有七八款沙律(南瓜,蕃薯,粟米,生菜,雨衣甘藍,椰菜花,薯仔,菠蘿等),兩款 coldcut, 一款芝士,一款湯,六款 salad dressing。菜是如常地新鮮,coldcut 正常,湯就咸左少少。三文魚意粉好味,成碟都有濃郁三文魚味,三文魚粒份量不少。All day breakfast 正常野,無咩特別,味道及份量正常。飲品,甜品要另叫,我同媽子都好飽,無叫了。埋單$400, 媽子話好貴。但又唔係成日食,又見佢食得開心滿足,都是值得的。
12:15到,場內已有七成入座,大部分是家庭客。
三文魚意粉好味,成碟都有濃郁三文魚味,三文魚粒份量不少。
飲品,甜品要另叫,我同媽子都好飽,無叫了。