2024-09-01
我地都鐘意打邊爐,今次我就搵左間打邊爐既放題,主打海鮮放題,9點後入座仲有85折,我地就揀左9點先黎食😎2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題($398,85折)我地一坐低,職員就話社交平台打卡有盤刺身送,有野送梗係打卡啦,盤刺身總共有5款,都幾新鮮🍣食完刺身就開始呢度既放題啦,首先佢地已經安排好一連串既食物,由一壺湯開始,我飲既係椰子雞湯,幾清甜,之後就上左碟小食,門鱔連骨魚皮,雖然係連骨,但係可以連骨食,脆卜卜咁,就咁食又得,等打邊爐放湯都得😁跟住就慢慢進入戲肉,黎到食雞煲既時候,佢同打邊爐食既有d唔同,佢係乾身冇辣汁既,個雞煲炒得幾有鑊氣,又夠香,食完佢地就收走,唔係用番呢個煲黎打邊爐架🐥湯底佢地都有唔同選擇,我地揀左豬骨湯,跟住就係上最正既龍蝦海鮮盤,呢個海鮮盤夠曬犀利,有蝦,有蟹,扇貝,鮑魚,同埋龍蝦,全部係佢個魚缸即撈上黎比客人食,夠曬新鮮,隻蟹仲要爆曬膏咁,好靚,淨係呢盤都值回票價🦞🦀🦐食完佢地既送盤,有個小遊戲抽獎,人人有份,我當日就抽中左一袋提子,抽提子大大粒,好甜,有得又食又拎好正🍇打邊爐除左海鮮最緊要梗係肥牛,佢地用安格斯牛肉,無論色澤定脂肪都好靚,估唔到任食有呢個質素,
2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題($398,85折)
打邊爐除左海鮮最緊要梗係肥牛,佢地用安格斯牛肉,無論色澤定脂肪都好靚,估唔到任食有呢個質素,佢地既放題食物有好多款,多到數唔曬🥩
除左肥牛,比較重點既就係蟶子都任食,仲要係長條既大蟶子,而之前個海鮮盤既鮑魚,蝦,蟹都有得添加,海鮮類仲有大蜆,脆肉鯇,鱔片,珍珠蠔都值得一試🦑🐟🦐
其餘基本上諗得出既火鍋配料都有,比較突出既就係潮汕牛筋丸,裡面好有肉汁,竹笙都係另一樣估唔到有得任食既食物,響鈴大大條又夠脆,都出色,火鍋料可以半份上,我地兩個人就可以試到好多款都唔怕食唔曬😆
各式飲品及啤酒任飲(+$20)
每位飲野就要加$20,有多款唔同既汽水啤酒,食打邊爐梗係叫埋啦🍻
呢間火鍋店既野食都好有質素,如果放題黎計佢真係算好出色,我覺得有單點既level,而且可以食夠2.5個鐘,比起一般既更長時間,唯一係野飲方面要加錢有d出奇,不過加$20都冇問題,平時出去食飯叫野飲都唔止,而抽獎環節都好有驚喜,抽中既禮物又唔hea,食完仲有野攞走,番屋企都開心d😄