2023-08-09
餐廳喺蝴蝶邨街市隔離冬菇亭,招牌醒目易搵。入到去冷氣夠凍,啱晒夏天打邊爐。一坐低就有位大隻店員過嚟介紹餐牌,熱情細心咁了解我哋嘅口味。先嚟一大壺竹蔗茅根,飲得出喺自己煲,唔甜好飲好解渴。湯底叫左招牌牛什鍋$288,有牛腸牛肚牛膀牛肺,好足料,仲有幾嚿白蘿蔔同大量芽菜韭菜,牛味濃得嚟好清爽,完全無異味。仲叫咗個小食,蝦滑油炸鬼,即叫即炸好惹味,就咁食浸湯食都好食。牛肉揀咗封門柳同牛邊爪。聽過封門柳但第一次食,牛味濃有咬口。大隻店員介紹牛邊爪俾我哋試下,爽嫩有油花,食到唔同口感。份量都幾多下,仲有好多刁鑽部位未聽過都想試。另外叫咗牛舌同牛骨髓。牛舌好新鮮彈牙,牛骨髓綿滑,都好好味。值得一提有個秘製牛汁,專門蘸牛肉,食落會更加甜。最後仲叫咗鮮蝦雲吞拼韭菜餃,皮薄餡多,調味好。再加一大籃皇帝菜淥牛湯 濃上加濃。最後想讚下員工服務態度好,主動加湯收枱。
最後想讚下員工服務態度好,主動加湯收枱。