2018-08-27 2247 瀏覽
記得之前在Facebook 睇過這間餐廳的介紹,於是約左friend去試。今日收工遲左急急腳趕到去都差唔多9點了。餐廳裝飾的十分日本feel。簡單D叫左個二人前,waiter又介紹了一個海鮮浜燒盛盒二人前的份量都唔少,先來個沙律、刺身拼盤沙律比較普通但D沙律菜十分新鮮三文魚刺身魚肉嫰滑入口即溶,帶子鮮甜,油甘魚刺身魚油的甘香味十分濃郁,特別要推介的是其中會有一款季節時令魚的刺身,今日是平鯛,魚味較濃入口鮮味。重點推介,松葉蟹膏甲羅燒,這個是我的至愛,蟹肉、蟹子、蟹膏、鹌鹑蛋、牛油撈埋一起,配上燒到香脆的多士簡直是人間極品燒銀鱈魚銀鱈魚十分肥美多汁,外面燒到少少燶裡面juicy豆乳地雞鍋豆乳鍋淡淡的豆香味,清淡的味道令到菜的甜味更加突出。特別要介紹胡椒柚子醬,柚子的清香味配上胡椒少少辣食落十分開胃。好開心,見到海鮮浜燒盛盒,海鮮十分新鮮,鮑魚鮮甜彈牙,帶子嫰滑太好味啦。估唔到在香港都可以食到這麼新鮮的海鮮,真是唔錯的介紹。其實這裡的飲品都十分有特色叫左杯夏日限定的抹茶味啤酒,啤酒味較淡,抹茶的香味慢慢在口中散發出來。在香港可以試到這麼新鮮的海鮮真的好開心
餐廳裝飾的十分日本feel。
簡單D叫左個二人前,waiter又介紹了一個海鮮浜燒盛盒
二人前的份量都唔少,先來個沙律、刺身拼盤
沙律比較普通但D沙律菜十分新鮮
燒銀鱈魚
銀鱈魚十分肥美多汁,外面燒到少少燶裡面juicy
豆乳地雞鍋
估唔到在香港都可以食到這麼新鮮的海鮮,真是唔錯的介紹。
其實這裡的飲品都十分有特色
在香港可以試到這麼新鮮的海鮮真的好開心