2023-12-10
❤️🔥❤️🔥❤️🔥上網睇呢間餐廳似乎有不錯既評價 ,今次帶老豆食返餐滋補海鮮火鍋,Pre-慶祝聖誕一番 🎄🎄🎄👅濃湯花膠雞湯見餐廳特別推介,基於食花膠有養顏補身既好處,點返一份歎下。原本以為只係上一碗湯,但估唔到係上一鍋雞湯+一碟花膠同切雞,侍應 Nice Nice 地幫我地放哂材料入鍋熬煮,幾分鐘後就食得~清淡得黎又不失雞既鮮甜,重點係花膠滑溜有彈性,食完好補 🥰🥰👅 至尊海鮮套餐B黎到重頭戲,就係海鮮拼盤送火鍋‼️首先點左個南瓜雞湯底,相信呢款湯底係百搭之選,配咩都唔會蓋過食材既味道,反而可以增加點南瓜甜香 🎃🎃一份至尊海鮮套餐B 包含波士頓龍蝦、鮮活鮑魚、蟶子王、大元貝、白鱔、沙白、花甲、生蠔、海蝦、馬刀背,送上枱既時候,啲海鮮冰鎮住都仲郁緊,侍應話係即刻由缸到拎上黎 😆😆海蝦鮑魚件件新鮮大隻,蜆類無沙,海蝦龍蝦結實鮮味,最正係個鮑魚彈牙有嚼感,老豆都話好食‼️另有生蠔一隻,係店員幫手焗埋,質素果然不錯,海水味十足 🌊🌊👅手切牛肉火鍋既重點當然有牛肉,厚薄均勻,雪花分佈平均而紋理清晰,最正係簡單一滾就食到濃厚既牛肉味,肉質軟稔,父親都食到好滿意 🥰👅雜菜盤+ 雜菌盤最後點上兩個拼盤,
👅濃湯花膠雞湯
👅 至尊海鮮套餐B
黎到重頭戲,就係海鮮拼盤送火鍋‼️
👅手切牛肉
👅雜菜盤+ 雜菌盤
最後點上兩個拼盤,包含各類時蔬、菇菌,補返哂纖維,健康之選~~🌱🥦
🍹特大杯熊仔冰檸檬茶
叫左杯檸檬茶,估唔到個冰係可愛既熊仔形態而成,睇到都開心 😆 檸檬茶清新開胃既酸甜味,好飲、透心涼~🧊🧊
▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
明記 • 潮鍋 (旺角)
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室
💸 $ 1100 / 2人