2015-05-27 388 瀏覽
難得出開街,當然食完晚飯要黎個飯後甜品先夠滿足啦! 近年黎,香港唔同區都分別開左大大小小既雪糕店,每一間都有自己既selling point! 今次係銅鑼灣就去左Time Square 間City Super 既菓匠茶房。 環境方面,其實佢係City Super 𥚃面環境都算幾衛生,普普通通一間開放式設計既鋪頭,等既時候又可以睇下佢點整,見證住你杯雪糕既出世。 不過若果環境夠大既放多幾張枱枱凳凳,行街行到攰坐下食下雪糕,成件事都舒服,可惜呢d只係ff黎。 食方面,今次就叫左3.6牛乳雪糕配waffle黎試下,等左幾分鐘就有得食啦!除左牛乳雪糕仲有埋紅豆同埋類似小丸子既物體,配搭對於一個平時唔鐘意食topping黎講既我,我覺得好新鮮。開頭就咁食牛乳雪糕就覺得奶味好重唔係好接受到,可能因為佢係3.6既關係,雪糕會好牛奶。不過,試下加埋紅豆食,咦,效果又幾正播,紅豆中和左d牛奶味,食落就慢慢接受到,唔錯唔錯!而鐘意食小丸子既朋友,你一定會鐘意佢地既丸子,足料得黎又幾彈牙同煙un。Waffle 夠脆,不過用來做裝住雪糕,食到尾可能有啲麻煩。

3.6牛乳雪糕
2015-05-23
5 分鐘 (堂食)
$32 (其他)
3.6牛乳雪糕