2018-08-09 43 瀏覽
今日放假同好朋友專登走去数碼港商場行下街睇下戲,睇完戲已經是夜晚6點鐘,我同好朋友都開始肚餓到咕咕聲,諗住去揾野食醫肚,行行下就見到有間叫奥壽司日本料理好吸引,於是乎我地就即刻走入去坐低喇!雲丹蟹粥~粥底好香好綿好濃蟹味,鮮甜惹味,個蟹蓋一食就知好新鮮,一個字正!鰻魚蟹子炒飯~厨師炒飯炒得啱啱好,每粒飯都食到鳗魚同蟹子,食落甜甜地好惹味蒲燒鰻魚~鰻魚超新鲜再加埋D鳗魚汁甜甜地超好食,真是香濃惹味集於一身!蟹子芝士焗蠔~侍應一放上枱我已聞到好香芝士味,食落仲更加正,蠔味香濃,再加上蟹子芝士一齊食,咸香惹味,簡直是絕配呀!炸魷魚鬚~炸得刚剛好,卜卜脆好好味,加埋沙律醬食,食落有另一番滋味!鵝肝多士~厚厚的鵝肝加埋香脆的多士一齊食,好食到不得了!雞泡魚乾~是我的至爱,香甜好味,佐酒一流!最後飲埋一杯冰凍可樂同一杯冰凍乳酸梳打絕對是飽肚完美的一餐!

鵝肝多士~厚厚的鵝肝加埋香脆的多士一齊食,好食到不得了

雞泡魚乾~是我的至爱,香甜好味,佐酒一流

最後飲埋一杯冰凍可樂同一杯冰凍乳酸梳打絕對是飽肚完美的一餐

2018-08-03