2019-10-22 112 瀏覽
係開銅鑼灣行街,天氣又開始轉涼,黎左呢度打邊爐。係店員介紹下 ,我地揀咗川貝海底椰燉鱷魚牌湯做湯底。呢個湯底好足料,落咗好多肉、骨、雞腳。 啲湯渣嘅份量多到可以做一碟餸。 啲肉炆到好林,個湯好清甜!我哋飲咗一碗湯之後, 店員幫我哋加咗啲高湯,跟住就開始打邊爐啦!我哋仲叫咗二人海鮮尚盛。我覺得呢碟海鮮嘅質素好高,因為佢新鮮同埋好大隻。 同埋海鮮嘅種類都好多有蟶子、鱔片、蜆、蝦、蠔。蟶子有一隻手咁長,來貨價應該唔平。佢啲鱔片都好鮮甜。佢嘅裝修幾好,座位寬敞, 有啲四人枱好似一個獨立包廂,自己嘅抬頭有部電視。 檯面四四方方,叫多多嘢食都擺得落!係店員介紹下,我地仲叫左佢新出嘅即泡98三高茶($58)。佢有d似麥茶,唔重甜味,有淡淡茶味,岩晒打邊爐用黎消濟。☺☺
係開銅鑼灣行街,天氣又開始轉涼,黎左呢度打邊爐。