2019-06-12
呢日好想打邊爐😂😂即慶約埋隔離位同事收工一齊去。我地去咗全棟都係放題/火鍋嘅創興,諗住邊間火鍋有位就食邊間,咁啱6樓有人出,見環境唔錯,就跟入呢間試試。呢到環境闊落,座位多,仲有長枱,方便一大班人嚟食。湯底有8款,鰹魚昆布湯/骨膠原雞湯/泡菜豬骨湯/日式壽喜燒/小魚蕃茄湯/日式和牛清湯/四川麻辣湯/日式豆乳。我地揀咗昆布同雞湯,昆布湯味道清甜,雞湯味濃。先嚟廚師精選嘅刺身拼盤,之後仲可以冇限追加,每次加單可自選五款 : 三文魚、甜蝦、劍魚腩、北寄貝、黃金魷魚、吞拿、帶子、赤貝、油甘魚、立魚、八爪魚、希靈魚。刺身有光澤,新鮮,鮮甜👍🏻海鮮盛合(每人可選1款):A: 龍蝦、鮑魚、扇貝、桶蠔、花甲、海蝦 B: 爆膏奄仔蟹、蟶子皇、貴妃蚌、沙白、青口、海蝦海鮮款款都好新鮮!見到有啲仲郁緊㗎!食落好有鮮味,口感彈牙。出面嘅自助區域好大,有海量火鍋配料可以自取。旁邊有甜品區,有各款小蛋糕,泡芙,豆腐花,仲可以自制鯛魚燒。飲品區,有一整排雪櫃,內有多款汽水,解茶,啤酒。澳洲和牛,肉味濃,油脂呈雪花狀。美國頂級牛小排,質感嫩滑。特級美國肥牛,香滑彈牙。黑毛豬豚肉及雞腿肉,肉嫩味美。🍨最後仲有Haage
呢到環境闊落,座位多,仲有長枱,方便一大班人嚟食。
我地揀咗昆布同雞湯,昆布湯味道清甜,雞湯味濃。
刺身有光澤,新鮮,鮮甜👍🏻
海鮮盛合(每人可選1款):
A: 龍蝦、鮑魚、扇貝、桶蠔、花甲、海蝦
B: 爆膏奄仔蟹、蟶子皇、貴妃蚌、沙白、青口、海蝦
出面嘅自助區域好大,有海量火鍋配料可以自取。
飲品區,有一整排雪櫃,內有多款汽水,解茶,啤酒。
澳洲和牛,肉味濃,油脂呈雪花狀。
美國頂級牛小排,質感嫩滑。
特級美國肥牛,香滑彈牙。
黑毛豬豚肉及雞腿肉,肉嫩味美。
🍨
最後仲有Haagen Dazs或者Movenpick一杯。