2024-02-22 45 瀏覽
銅鑼灣呢間🛶船渦係附近出名嘅海鮮🦞蒸鍋專門店,主打一人一蒸鍋🍲,每人都可以各自選擇自己鍾意嘅😍套餐,十分之有彈性。入面有🤩個人位亦有大枱位,無論係😆一個人來、一pair👫咁來,或者一家大細👨‍👩‍👧‍👦來都咁適合。我哋揀咗✌️兩個套餐都有跟沙律🥗,入面勁多仿蟹柳絲。唔同嘅套餐亦有不同跟🧆小食炸物跟埋,章魚燒外脆內軟,炸餃子🥟同埋芝麻雞翼亦都唔錯。八府巡按套餐主打🦞龍蝦、大元貝、🦀蟹(半隻)或者蟶子皇(一隻),而且肉類有🐂安格斯牛肉/豚肉片/雞腿🐓肉三選二,十分之豐富。九品芝麻套餐就🥰主打鮑魚、北寄貝同埋大蜆,肉類就係🇺🇸美國肥牛/豚肉片/雞腿肉三選二,而且兩個套餐都有跟埋🤤三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸)同埋🥬蔬菜拼盤添。佢哋啲🦐海鮮全部都好新鮮高質👍,因為有部分海鮮係店內養住,🤩即叫即劏份外鮮甜,而且個蒸爐有⏱️計時功能,跟住佢個指引計住時♨️蒸就唔怕過熟。每個餐仲有粥底或者🍜湯麵/米線/米粉等等多個選擇,我覺得加💰$28𨍭嘅蟹膏蟹肉粥十分之鮮味🦀甘香,魚湯米粉我哋加埋啲🥬蔬菜入去煮來食亦都好好味。最後仲有🍨雪糕糯米糍做甜品😍,為呢餐畫上一個完美句號☺️。

最後仲有🍨雪糕糯米糍做甜品😍,為呢餐畫上一個完美句號☺️。