2023-11-21 98 瀏覽
星期六晚我地去咗新蒲崗嘅「Coti the Bistro」食晚餐。呢間餐廳裝修簡潔利落,而且座位舒服同埋寬闊,真係好適合坐低悠閒享受美食。而且佢地嘅食物選擇好多元化,質素好高,性價比非常之高,真係值得一試!首先前菜蟹肉青蘋果沙律碗 🦀🍏🥗真係好清新!新鮮嘅蟹肉同青蘋果配搭得好啱口,加埋適量既醬汀,味道酸甜好開胃。每一口都帶有蟹肉嘅鮮味同蘋果嘅爽脆,真係一個好好嘅開胃沙律。🦀🍏🥗😍另外,燒牛肉煎蛋三文治 🥩🍳🥪都非常推介,牛肉厚薄適中燒得剛剛好,加上煎蛋,口感豐富又滑溜。三文治麵包烘烤得香脆,配合牛肉同煎蛋,味道好滿足!🥩🍳🥪🤤主菜方面,油漬蕃茄烤吞拿魚意大利麵 🍅🐟🍝幾特別!吞拿魚生熟程度剛剛好,配埋油漬蕃茄同意大利麵,味道鮮美又有層次感。油漬蕃茄帶嚟啲酸酸嘅口感,同吞拿魚嘅鮮味,真係好好食!🍅🐟🍝😋而甜品,香甜士多啤梨法式吐司 🍓🥖同樣好食!法式吐司烘烤得金黃酥脆,加上士多啤梨同埋香甜醬汁,味道醇厚又甜美。每一口都帶有吐司嘅脆感同士多啤梨嘅鮮甜,真係一個好好嘅甜品!🍓🥖😍

🍅🐟🍝😋