餐廳: 大快活
資訊:

2018-09-25 234 瀏覽
打邊爐季節又黎啦,要講夠方便既話無疑係快餐店以一人一鍋方式打邊爐,咁岩樓下呢間大快活終於有得食。今次標榜4安士 肥牛 套餐68$,而4安士豚肉就64$ 顧客仲可以以80$ 選購半磅牛或豬,個人覺得4安士就夠一人食了,今次湯底有花膠雞湯同香辣雞湯,某似花膠雞比較多人叫,因為唔夠7點就賣晒,而我喜歡辣所以選擇左辣雞湯,大快活晚餐時段都提供送餐服務,唔洗自己拎,可以坐定定等飯食~ 今次套餐入面有好多菜,兩條芝士腸/兩粒貢丸/一條魚腐/金菇/生菜/油麥菜/娃娃菜/烏冬,食完真係好飽。係小弟食完之時大約8點左右,竟然見到店員將火鍋餐牌除下,第一次屋村大快活爆場,看來今天都很多人打邊爐。