2019-03-25 622 瀏覽
燒烤樂園最方便就係兩手空空,揸車嚟到空地泊好行幾步俾錢入場,就可以享受BBQ嘅家庭樂有得飲有得食而晤使作任何準備~嚟到嘅時候佢大概有20台客, 天氣唔凍唔熱, 係BBQ的好時候, 好耐無一家人咁燒野食, 別有一番滋味比完錢入場會有paper tickets比我地, 先選好爐, 再去取一人一支已包既礦泉水, 一人一支燒烤叉, 食野既碟同叉; 自取蜜糖/鼓油同膠手套等等~我同阿仔率先幫襯燒烤食品, 醃左既肉類就一包包pack好就咁攞, 另外有個筲箕就用來載無醃既食物例如栗米, 青椒, 茄子, 豆泡, 鴨胸和煙肉等等...由細到大唔駛講, 燒野食一開始最鍾意燒腸仔呀, 紅腸呀, 丸呀, 快熟好味用來先醫肚的首選~ 到燒左d肉時, 要數我地最喜歡的有招牌叉燒粒, 細心的一粒粒, 好易燒又好味, 唔太濃的味道, 正~ 另外我亦十分喜愛麻辣雞亦(中亦)~但今晚我最喜歡的竟然是燒到卜卜爆香口既豆泡, 仲有燒幾下就熟又多汁的青椒~另有付費的牛油呀, 蓄薯呀, 不過已包既都已經好夠食, 如果多d人來一齊租埋麻將等玩一日仲過癮呢~

另外我亦十分喜愛麻辣雞亦(中亦)~