2019-11-08
早前係ig到見到朋友post相,覺得呢間的裝修好特別,好夢幻,而食物都唔錯咁。所以特登去試下。玄關位的牆同天花都係不規則的鏡子砌成,反照出地塊七彩的顏色,整個畫面色彩繽紛,真係好似走入左萬花筒咁連餐碟同水杯都咁繽紛奪目,睇見都覺得心情愉快👍Menu都有幾多選擇,之前食過的朋友推薦pasta,所以點了香煎日本帶子配黑松露忌廉意大利粉,另再加小食西班牙辣肉腸白酒忌廉煮藍青口同埋甜品在森林和原野。西班牙辣肉腸白酒忌廉煮藍青口上枱已聞到香噴噴的忌廉香味藍青口雖然唔係好大隻,但肉質鮮甜飽滿,帶有海水的鹹香,配上洋蔥味重的白酒忌廉汁,真係食唔停口而食到膩時亦可以食片鹹香的辣肉腸解膩。香煎日本帶子配黑松露忌廉意大利粉有三隻中size的帶子,肉質幾嫩滑彈牙同juicy。我幾鍾意意大利粉的質地,因為佢地用左傳統的煮法,所以麵質煙韌彈牙,好有口感。而呢個忌廉汁比藍青口的少了濃烈的洋蔥味,多了淡淡的黑松露香,食極都唔會膩。在森林和原野甜品係最期待的一環😚呢款甜品的plating真係好有心思,砌出樹木和草地,可愛到唔捨得食😆樹木其實係咖啡味的semifreddo,咖啡味好香濃,texture好creamy好滑
連餐碟同水杯都咁繽紛奪目,睇見都覺得心情愉快👍
西班牙辣肉腸白酒忌廉煮藍青口
香煎日本帶子配黑松露忌廉意大利粉
在森林和原野
樹木其實係咖啡味的semifreddo,咖啡味好香濃,texture好creamy好滑,味道有啲似tiramisu。而草地就係切成粒狀的抹茶蛋糕堆砌而成.蛋糕柔軟而有彈性兼有淡淡的抹茶香,唔錯