2020-12-04 522 瀏覽
同舊同事敍舊,想搵間cafe坐下舒舒服服傾計,想食飽肚又唔想咁貴,上網搵左陣就決定揀呢間試下。由於未嚟過,而店鋪嘅位置唔算係人流旺嘅地方,所以都要搵左陣先行到。我地就揀左係戶外位置食嘢,雖然環境唔算靚,但天氣涼涼地都幾舒服。我地分別點左型男漢堡同芝士磨菇漢堡。型男芝士漢堡 $64個漢堡都幾大,想一啖咬落去實成嘴都係,加埋流心蛋預左成嘴都係汁咬落去個漢堡好juicy,好有牛肉味,唔會死實實或者乾,而且好稔同唔會散。加埋流心蛋嘅蛋液,令到牛肉嘅味道更凸顯到。而佢嘅菜唔係普通生菜,而係羅馬沙律菜,咬落仲好fresh 爽爽聲,亦都平衡到漢堡扒嘅油膩感。而煙肉就普通啲冇話好特別,唔算油。另外留意返佢呢個包係得佢一個有蛋嘅。芝士磨菇漢堡 $58磨菇同漢堡扒亦係一個好夾嘅組合,佢呢度嘅菇食得出係新鮮菇。呢個包嘅味道就比較田園風,食落亦相對冇咁易會有飽濟咁感覺。2個套餐都會有薯條跟,想講返呢度嘅薯條真係好出色,值得一讚,放入口係好熱,食得出係即炸,薯條本身好厚實硬淨,薯味比平時食嘅濃同新鮮好多。

我地分別點左型男漢堡同芝士磨菇漢堡。

型男芝士漢堡 $64

加埋流心蛋嘅蛋液,令到牛肉嘅味道更凸顯到。

亦都平衡到漢堡扒嘅油膩感。
而煙肉就普通啲冇話好特別,唔算油。
另外留意返佢呢個包係得佢一個有蛋嘅。

芝士磨菇漢堡 $58
磨菇同漢堡扒亦係一個好夾嘅組合,佢呢度嘅菇食得出係新鮮菇。

呢個包嘅味道就比較田園風,食落亦相對冇咁易會有飽濟咁感覺。

型男漢堡 芝士漢堡
2020-11-18
20 分鐘 (堂食)
型男漢堡 芝士漢堡
  • 型男漢堡套餐