拍拖日💓今次跟老公選了 Chelsea & Garden Restaurant 主要吃西班牙菜🍸 到訪餐廳前,已先 research 過這間餐廳一看到相片已經好喜歡♥ 因係我喜歡的裝修跟名字一樣 💬 真的有小花園的感覺🌼純白簡潔的牆身、加上大大的玻璃窗窗邊掛滿了綠色植物🌿仿草牆🌱室外更有一個好適合打卡的小露台Lunch or tea time 來到一定好寫意(可惜今次晚飯時間來到已天黑😅)即使室內環境都坐得好舒服 🍽 頭盤 - 煙三文魚 (職員好好,免費送的頭盤小食)咸味剛好,一般吃到的煙三文魚都薄薄的,但這一片好厚身又有口感‼ 好開胃呀~~ 🍽 黑松露野菌忌廉湯 🌟推介🌟一上碟時已聞到好香的黑松露味‼‼ 黑松露味好濃,但不會蓋過菇味,加上粒粒的磨茹碎🍄令口感更加豐富‼ 而且個湯唔會好稀,好喜歡這個濃湯的口感💓 喜歡黑松露一定要Order 🙌 🍽 小食 - 炸西班牙辣肉腸芝士薯丸新鮮炸起的芝士薯丸,外層香脆配合幼滑的薯蓉、拉絲芝士🧀🧀,再搭上咸香惹味的辣肉腸,外脆內軟‼ 薯蓉加上拉絲芝士特別吸引😋 🍽 主菜 - 鮮刨黑松露牛肝菌雲吞意大利雲吞皮薄餡多,比例剛剛好‼💓 再配上滿滿的黑松露
拍拖日💓
主要吃西班牙菜🍸
到訪餐廳前,已先 research 過這間餐廳
一看到相片已經好喜歡♥ 因係我喜歡的裝修
跟名字一樣 💬 真的有小花園的感覺🌼
純白簡潔的牆身、加上大大的玻璃窗
窗邊掛滿了綠色植物🌿仿草牆🌱
室外更有一個好適合打卡的小露台
Lunch or tea time 來到一定好寫意
(可惜今次晚飯時間來到已天黑😅)
即使室內環境都坐得好舒服

🍽 頭盤 - 煙三文魚
(職員好好,免費送的頭盤小食)

🍽 黑松露野菌忌廉湯 🌟推介🌟

🍽 小食 - 炸西班牙辣肉腸芝士薯丸

🍽 主菜 - 鮮刨黑松露牛肝菌雲吞
意大利雲吞皮薄餡多,比例剛剛好‼💓 再配上滿滿的黑松露汁及大大塊的牛肝菌。雲吞配上滿滿的黑松露汁,每一淡都大滿足‼ 二人分享剛剛好,即使食左大約 4 粒,都唔會覺得太濟

🍽 主菜 - 西班牙龍蝦海鮮飯 🌟推介🌟
網上見到這個海鮮飯的相片時,已覺得好吸引‼ 🦂 大大隻龍蝦再佈滿青口、蜆肉。海鮮非常豐富🙌 龍蝦新鮮彈牙,廚師好體貼已經開左半邊殼,好輕易已經可以用叉刀起肉,女士們都唔怕失儀啦🙊 青口好大隻又 juicy,蜆肉飽滿鮮味。飯跟汁的比例剛好,飯粒都不會太乾。
想不到海鮮跟飯的份量都好多👍比想像中更加飽肚!

除了食物跟環境,餐廳的服務都值得一讚💓
當每食完一道菜,職員都會即幫我們換碟,確保唔會因上一款菜式的味道影響下一款的菜式。
中等價錢享受到這個質素,值得一試呀😊

2020-10-27
慶祝紀念