2015-08-30
下月將出發去旅行,聽說有個地方野好食,又有旅遊書可以任睇,當然要立即去試下! 黎個下午茶,順便想下出發前的行程~果然是星期六,出到是一定要等位的,等了30分鐘有多鐘,終於可以入坐啦,一入到去見到佢的書櫃就十分開心。仔細看當中最多的旅遊書分別係:中國、台灣、日本同澳洲,如果你係去呢D地方,食住睇都真係幾吸引~雖然我的目標地並不在此列,不過都搵到本相關的參考參考。今次2人同行,叫了一份全日早餐(Set 2) 以及 下午茶餐-迷你牧羊廚師沙律配新鮮水果乳酪,兩份野都有送飲料,分別點左 甘草薄荷花茶 及 拿鐵咖啡。首先黎到的是沙律同花茶,沙律裏面是:新鮮沙律菜、雞肉等組合,口感爽,份量以下午茶餐適中,佢個水果乳酪真如其名十分之新鮮,裏面有蜜桃、蘋果、香蕉以及火龍果。整體黎講真係非常好食! 連我係男仔都比個LIKE佢,又健康又好食你唔點就真係豬啦~花茶香味夠,再黎睇住書食真係超文青的。至於全日早餐,雖然點的時候已被告知要等,但真係要等上15分鐘先出到黎...不過值唔值得就睇你啦~份餐有牛角包、腸、炒蛋、菇、漢堡肉、三文魚、焗蕃茄 同 茄汁豆。單就個牛角包黎講,絕對5星,簡值似係新鮮焗比你的一樣,
迷你牧羊廚師沙律 配 新鮮水果孔酪
甘草薄荷茶
可惜的係,當中的靈魂:炒蛋過熟,比家常更家常。連同佢M記般的漢堡肉成為呢份早餐2大敗筆,我好想比個建議佢,Cut左個漢堡肉啦...如果唔係呢2樣野,就係一份完美的全日早餐。
其他如那腸仔真係好正,咸道適中,唔會太膩。茄汁豆一樣有焗熱一下(呢個很重要),菇亦炒得十分不錯。另外點的拿鐵也屬一般之上,不過如果你對茶或咖啡都無所謂,我都係建議你點茶好D~
ALB
題外話/補充資料:
另外你會發現有人會貼紙係到徵"旅伴",如果你有興趣都可以試下,或者可能找到你的另一半:)