2022-05-15
餐廳裝修古樸自然,很像回到馬來西亞餐館的感覺~挺令人回想起旅行的!寬敞舒適,環境令人很舒服,呢度嘅肉骨茶好出名,終於約咗一個食肉獸朋友一齊去試吓! 餐牌有個食肉骨茶嘅指引,大家可以參考吓!第一個步驟可以混合醬汁,包括有蒜蓉、辣椒、豉油和老抽、專係點啲肉骨茶肉嚟食嘅。過咗冇耐就有肉骨茶湯飲啦,熱辣辣,非常養胃。招牌菜之一豬腳彎肉骨茶$56見到食定好多人推介呢一款!雖然睇圖細細份,但都有由5-6片豬腳而成,肉質軟腍,肉味濃郁!我哋都叫咗碗白飯$15,送飯一流呀馬拉沙嗲串燒(豬牛雞 )$48馬來西亞Classic地道式豬牛雞串燒,味道非常正宗,肉質嫩滑,仲有三隻款肉添,也配有沙嗲醬,別有一番風味招牌砂煲老鼠粉$88 雖然賣相唔係話好吸引,但係老鼠粉色水靚,炒得好乾身,口感唔錯!蔥花、蝦粒、炸蒜等經翻炒後,香味濃郁,碗料食落一絲絲,唔會係霉霉爛爛,而配料與老鼠粉既比例合理,唔錯呢!整體黎講食物份量足,味道好,招呼仲非常好,總括嚟講都值得一試。
過咗冇耐就有肉骨茶湯飲啦,熱辣辣,非常養胃。 招牌菜之一豬腳彎肉骨茶$56見到食定好多人推介呢一款!雖然睇圖細細份,但都有由5-6片豬腳而成,肉質軟腍,肉味濃郁!我哋都叫咗碗白飯$15,送飯一流呀
馬拉沙嗲串燒(豬牛雞 )$48
招牌砂煲老鼠粉$88 雖然賣相唔係話好吸引,但係老鼠粉色水靚,炒得好乾身,口感唔錯! 蔥花、蝦粒、炸蒜等經翻炒後,香味濃郁,碗料食落一絲絲,唔會係霉霉爛爛,而配料與老鼠粉既比例合理,唔錯呢!