2016-09-10
前幾日上網見介紹Timesquare星期六會有間新雪糕店開張,話啲gelato係會用部旋轉機可以即制即刻食! 我諗咗好耐,究竟雪糕係可以點旋轉法呢~~今日我就同個frd等佢第一日開張就黎一探究竟~~ 我地3點幾上去已經好多人喇!! 原來佢地依加有優惠,10-17/9 頭20個去買嘅人就可以$1食到喇… 哎,知先早啲嚟啦…不過不過正當我地好Sad之際,佢地啲staff話原來即場填啲資料(淨係留email) ,LIKE佢地個FB 都會有買一送一優惠!!!梗係照殺!!因為太多人,我地無位坐..目測坐位好似得2X 個位左右,咁我地就企喺度等住食(其實就想睇埋嗰旋轉機係咩玩法~~) 佢地有一排旋轉機,有個師傅(竟然係個 外國人, 唔通咁有heart真係請個意大利師傅嚟?!!),好喇睇住部機,佢入面啲雪糕有啲已經係ready,咁啱有隻味無晒我地就目擊到佢由liquid狀變半硬嘅過程!!! 佢地啲機前後兩排,就一路轉轉轉十幾分鐘(我地一路食一路望住),跟住啲雪糕就變企身喇~ 好啦講下雪糕嘅味先,我地分別試咗椰子同埋紅桑子gelato cone。先講呢個红莓,個味好濃同埋佢係用新鮮水果再mix雪糕,
好啦講下雪糕嘅味先,我地分別試咗椰子同埋紅桑子gelato cone。 先講呢個红莓,個味好濃同埋佢係用新鮮水果再mix雪糕,真心係好fresh,抵讚。 朋友個椰子都好正,個味好濃。
P.S ( 一球用杯上$35,加$3 就有可轉cone)
咁我地就梗係轉cone上啦,個cone好好味! 讚~
總結: 好玩新奇:滿分, 味道:標準之上質素 = 滿意!
下次會再去~~