餐廳: 茶湯會 (環球大廈)
資訊:

🌟一日之神在於早,冇飽肚早餐硬系差啲嘢,今日就去咗茶湯會到食早餐。​😋講起茶湯會都的確唔少分店,中環、銅鑼灣、將軍澳、尖沙咀、旺角、沙田、鰂魚涌都有而我今次去嘅呢間位於環球大廈嘅系佢哋旗艦店,所以鋪面特別寬闊、格局休閑、設咗Bar枱有埋堂食服務,所以就嚟咗食佢哋出夠嘅珍珠奶茶吐司​​🌹👉🏻珍珠奶茶吐司​😍外觀上同飛碟外型相似,切開後啲珍珠一路路流落嚟,有微溶嘅流心感覺🤤食得出入面有煉奶、牛油、芝士、少茶香珍珠,味道出奇地百搭,第一次食珍珠奶茶吐司,覺得幾新穎獨特​「$45就可以叫呢個吐司配唔同茶嘅拿鐵/蘋果百香益力多」​​行過路過唔錯過,就緊系抵試下未試過嘅味,的確系有小驚喜,值得一試🥳​​🌹👉🏻水果茶 $32​😍水果茶入面有百香果😍🥰正呀!啱晒我口味,有飲+食得出新鮮嘅百香果、桃、橙、火龍果,甜度適中,飲完一啖再一啖,唔系飲到帶茶嘅澀味,而桃味同橙味系最明顯,鐘意桃味同橙味嘅朋友唔好錯過😋​​🥳🙌🏻佢哋核心標語:一杯幸福茶 一份人情味👍🏻好鐘意佢哋呢個精神🥰

珍珠吐司

🌹👉🏻珍珠奶茶吐司​😍