2017-01-30 5285 瀏覽
今晚友人提議食一壽司, 提早了6時開始有半價壽司之後都無食過, 今晚終於一嘗, 每人最低消費$90, 可惜..首先三文魚刺生都大塊, 唔算太新鮮, 口感淋D 極級吞拿魚壽司, 一D都唔極級, 吞拿魚刺生感覺唔係咁新鮮 馬刀貝壽司爽口, 但認真薄到要比兩塊香芒甜蝦壽司, 芒果有D酸,青瓜代替紫菜係好清新, 唔洗加豉油都得 蔥吞拿魚腩軍艦屬正常, 不過無咩味, 有D蔥花吊下味海膽軍艦,海膽細細塊約6-7塊, 尚算清甜蟹膏壽司, 蟹膏色澤係深啡色,好咸好濃,連埋白飯食都覺得好咸火舞黑蜘蛛卷, 壽司包得較散, 外面有蟹子增加有感, 但軟殼蟹細細舊 特大甜蝦壽司, 甜蝦size大, 口感爽口北海道帆立貝壽司, 未夾帆立貝已經散開, 完全無口感此店員工工作好急速, 明白這是繁忙時段, 但對客人說話, 大聲到隔幾張檯都聽到提早半價, 雖然人潮不斷, 但食物質素同時下降, 不會再有下一次

首先三文魚刺生都大塊, 唔算太新鮮, 口感淋D
三文魚刺生
極級吞拿魚壽司, 一D都唔極級, 吞拿魚刺生感覺唔係咁新鮮

馬刀貝壽司爽口, 但認真薄到要比兩塊
極級吞拿魚壽司/白鳥貝壽司

蔥吞拿魚腩軍艦屬正常, 不過無咩味, 有D蔥花吊下味

海膽軍艦,海膽細細塊約6-7塊, 尚算清甜

海膽軍艦/蔥吞拿魚腩軍艦/蟹膏壽司/香芒甜蝦壽司
火舞黑蜘蛛卷
特大甜蝦壽司, 甜蝦size大, 口感爽口

北海道帆立貝壽司, 未夾帆立貝已經散開, 完全無口感
北海道帆立貝壽司
北海道帆立貝壽司/特大甜蝦壽司

2017-01-30
30 分鐘 (堂食)