2020-12-23
七月時,去西九,原本想食嘅cafe當日只賣咖啡,唔賣食物,行多兩步,見到熱狗,真係好適合picnic 食,所以決定試下:•佢嘅脆皮腸,好好食;外脆,內有少少juicy •『Buchón Frise 』$68見到Wasabi mayo+Guacamole + pickles,成個組合都好啱我口味,都唔使點揀,就哩個啦!個sauce好惹味,包體比較軟,如果都香煮或者焗一焗會比較好•『Chihuahua』$68Cheese + crispy bacon +Garlic mayo 好似食緊蒜蓉包;乾蒜粒,蒜粒,芝士粉;包體比較實淨同乾身,好似有焗過•『Double chocolate cookie』 $28 食熱狗係要加塊cookie先至夠完美!好彩有叫咗,double chocolate 真係好rich,但朱古力有少少曬溶咗•【後記】➡️🐕個人唔熟悉狗並無留意,同行友人話所有熱狗都係狗名;唔知有無配合返狗嘅性格特徵呢➡️📆已經係半年前食,但突然掛住個暖笠笠嘅太陽☀️;而食評又已經寫咗一半,所以寫埋佢🤣•
佢嘅脆皮腸,好好食;外脆,內有少少juicy
『Buchón Frise 』$68
『Chihuahua』$68